3 podcasts over democratie en participatie voor de zomer

De zomervakantie is volop aan de gang! Of je nu ontspant op het strand, de bergen verkent, of gewoon thuis geniet, het is het perfecte moment om wat podcasts in te halen. Wij hebben een selectie van boeiende podcasts over democratie en participatie voor je klaarstaan. Luister en laat je informeren waar je ook bent.

Weet ik veel – democratie

De oude Grieken worden gezien als de uitvinders van de democratie. Dat lezen we allemaal in onze geschiedenisboeken, daar werd de grond gelegd. Toch ziet de democratie er vandaag helemaal anders uit dan toen. Hoe komt dat? Karen Celis, onderzoeksprofessor verbonden aan de Vakgroep Politieke Wetenschappen van de VUB, legt het ons uit. https://www.vrt.be/vrtmax/podcasts/radio-1/-/-weetikveel/6/-weetikveel-democratie/

De Participatie podcast

Nederlanders Saskia Fokkema, Suzanne Swart-Beekhuis en Eveline Mos praten over bewonersparticipatie. Ze bespreken allerlei praktische zaken rondom participatie op strategisch, tactisch en operationeel niveau. Helemaal in lijn met het ‘Handboek Bewonersparticipatie’ dat Saskia en Suzanne in 2023 schreven en dat door Eveline is geïllustreerd.
https://open.spotify.com/show/7xC84wVPhsLpdRb9o9izTt

#MijnStemTelt

Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Weinigen zullen dit ontkennen, toch staan jongeren vaak aan de zijlijn als er beslissingen worden genomen. In deze reeks podcasts bespreken Petra Paulides en Laura Colenbrander verschillende vormen van jongerenparticipatie met jonge en ervaringsdeskundige gasten.
https://vng.nl/nieuws/reeks-podcasts-jongerenparticipatie-in-de-lokale-democratie

Lees meer

Hoe stem je geldig?

Op zondag 9 juni trekken we naar het stemhokje voor de regionale, federale en Europese verkiezingen. Als je stemgerechtigd bent, krijg je

Recent

Ontvang het laatste nieuws

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

En blijf op de hoogte van al het De Wakkere Burger nieuws. 

Een reactie achterlaten